1 ikat pucuk paku - ambil daunnya - celur
200 gm taugeh - buang ekor - celur
1/2 biji kelapa parut - putih sahaja
Garam secukupnya
Bhn2 kisar..
1 bj bwg merah besar
3 ulas bwg putih
1 inci halia
1 inci cekur
1 inci belacan - bakar cket
8 bj cili padi
2 sdb udang kering - rendam air pns - toskan
Cara2nya..
1. Dalam kuali, sangaikan kelapa parut dengan bahan2 kisar, gaul hingga sebati, biar semua bahan btol2 kering.
2. Tambahkan garam secukupnya n kisar bhn2 kelapa dgn pengisar kering.
3. Gaulkan sebati bhn2 kelapa kisar dengan pucuk paku n taugeh, siap n bole dhidangkan ketika berbuka.
salam kenal & slmt menjalani ibadah puasa.kerabu pucuk paku mmg sedap!...nk cari pucuk paku la arini(klu ada)..leh buat kerabu camgini.
ReplyDeleteazatiesayang..salam penalan juga sis..n salam ramadhan jugak dr i utk u n ur family..
ReplyDeletewaahh kerabu nih mmg sedap..smlm i berdua dgn asben aje perabihkan heheheh..