nasib baik x hangus hehhehe..
kalu u all buat jangan sampai jadik macam ni tau..
ni anak gadis i yg lukis, ade sedih..ade marah..ada yg hepi..mcm2 adaaa..
kenyit mata ckettt hehehhe..
Bhn2..
280 gm butter
70 gm shortening
230 gm gula castor
80 gm serbuk almond
400 gm tepung red rose*
170 gm tepung arrow root @ sagu* - *satukan n ayak
1 biji kuning telur - hiasan
Badam cincang secukupnya - hiasan
Cara2nya..
1. Pukul butter, shortening n gula hingga berkrim.
2. Masukkn serbuk almond sdkt2 n trus pukul lg.
3. Masuk pula adunan tepung sdkt2 juga n pukul shingga menjadi doh, ulikan doh biar sebati.
4. Canaikan doh n terap mengikut acuan yg dgemari, susun atas loyang pembakar, buat shingga abis.
5. Sapukan telur kuning n tabur badam cincang d atasnya.
6. Bakar dlm oven yg telah dpanaskan dgn suhu 170C selama 15 mnt ato shingga keperangan.
7. Sejukkn atas redai n simpan dlm bekas kedap udara.
sebelum dbakar..
sebelum dbakar
haaiiiiiiiii..
No comments:
Post a Comment