200 gm butter
100 gm gula aising @ susu tepung
1 bj telur + 1 bj kuning telur
370 gm tepung gandum
1/2 sdk esen vnla
Cara2..
1. Pukul butter n gule smpi kembang, masuk telur skt2 pukul lg, masukkn tepung gandum n gaul smpi jd doh.
2. Masukkn doh ke dlm acuan n ratakn setebal 1cm, ratakn n cucuk gune garfu spya tdk kembang.
3. Bakar dgn suhu 170c selama 10 mnt. Sejukkn sblm letak filing.
Bhn2 kastard..
3 sdb tepung gandum
3 sdb tepung kastard
1 cwn gula kastor
3 cwn susu segar
3 bj telur
3 sdb butter
Cara2..
1. Cmprkn sume bhn2 n gaul sebati. Masak ats api plahan smpi likat n bkilat.
2. Angkat n biarkn sejuk, br bole letak dlm pastry yg tlh dbakar td.
3. Hias dgn buah kegemaran, mgikut citarasa sdiri.
No comments:
Post a Comment