Followers

Wednesday, 21 September 2011

TUNA ROLL

Assalamualaikumm sumeee..nih menu malam tadi, tapi x bule nk updated semalam sebab internet ada problem, so pagi2 tadi org TM dh dtg baiki, katanya setting dh larik..huwaaaa x sempat i nk kejar hahhaha..so nih baru la sempat i nk tayang kt u all..resepi memamg simple sesangat, anak2 pun bule buat, dulu masa bulan ramadhan nampak kawan FB cik tria buat, nampak terliur sangat tp cik tria x guna tuna, kalu x silap dia guna cendawan..so masing2 punya cara kan cik triaaa..ok jom kite tengok..


Bhn2..
1 bungkus wrap - bakar atas kuali sebentar
1 bungkus popcorn bites - di goreng
1 tin mayonis tuna - campurkan dgn 1 sdb jus lemon
5 batang sosej - drebus - potong kecil
5 helai daun salad - hiris halus
1 biji bawang holland - potong dadu
Sos mayonis
Sos lada hitam


u all susun bahan di atas mcm nih pastu roll kan..dh siapppp n bule makan, senang kan..


nih la mission wrap yg bule di dapati d pasaraya..tp kt tempat i nih xde, ni kwn bagi..


yang nih u all tau kannn..


tadaaaaa..dh siapp pun, nih anak2 siap bawak bekal g skola lgg..cuba laa..


6 comments:

  1. hahaha ... caya la kak! sedap kan? makan sekping je dh keyang tu kl perut kita la kl perut buaya rasanya sekeping pun xcukup tp tuk bekalan ank2 mmg menu yg menyihatkan. Pas ni cuba lak wat pizza dr Wrap k cm kt pizza huuuuutttt.

    ReplyDelete
  2. tttt..giant kt cni haprak la tt..mane ade mende alah wrap nih..yg ade tortila ajee, x sedapp..wrap nih akak jumpe kt spore tau..mmg sedappp..ank2 pun suke bwk bekal g skola..

    ReplyDelete
  3. kt msia mmg xder ek puan wraps ni atau mungkin ada kt sesetengah tmpt jer? klau ada brand apa yg sesuai ek, bkn per tkt terbeli yg non halal plak :)

    ReplyDelete
  4. kt msia nih kata cik tria ade jual kt giant tp giant kulai nih aje yg haprak hahahha..

    ReplyDelete
  5. Wow, nice post, there are many person searching about that now they will find enough resources by your post. Thank you for sharing to us. Please one more post about that..personalised teddy bear

    ReplyDelete