Followers

Tuesday 23 September 2014

KULIT TART

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..sejak sudah punya TART PRESSER sekarang nih senang sangat-sangat i nak buat kulit tart. Kalau tidak..asyik membeli aja, lagi pula Adik suka sangat makan macam tu aja tanpa filling.

Kalau tanpa TART PRESSER mahu dari pagi sampai petang baru nak siap..itu tak kira lagi jari krem lahh..sakit belakang lahh sebab duduk lama sangat kann..sakit tengkok lahh..hahah..aduhh macam-macam sakit. jadi jika ada TART PRESSER ini yang bisa menyenangkan kita, kenapa tidak kita membeli kan kan..

Ok..kebetulan sekarang nih PROMOSI PERCUMA untuk TART PRESSER masih ada lagi sampai 30hb September 2014. Jadi kepada kalian yang masih berminat untuk menyenangkan tempahan kalian atau kerja-kerja kalian, boleh terus Whatsapp i di talian 016-7614744 ya. Beli satu set TART PRESSER u dapat empat saiz. Memang sungguh berbaloi youuuu!






Bahan-bahan..
150 gm mentega
100 gm gula aising - ayakkan
1 sdk esen vanilla
2 bj kuning telur
300 gm tepung gandum - ayakkan


Cara-caranya..

1. Pukul mentega bersama gula aising dan esen vanilla sehingga lembut, jangan sampai kembang nanti berminyak.
2. Masukkan telur dan pukul lagi sehingga sebati.
3. Masukkan tepung gandum dan uli adunan sehingga menjadi doh. Kalau doh lembik, tambahkan tepung sedikit sedikit. Doh mesti lembut.
4. Simpan doh dalam peti sejuk selama 30 minit.
5. Isikan sedikit doh dalam acuan dan terapkan dengan Tart Presser atau dibuat secara 'manual'.
6. Cucuk kulit tart dengan garfu agar kulit tart tidak mengelembung semasa dibakar.
7. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan dengan suhu 170C selama 15 mnt.
8. Keluarkan kulit tat yang telah masak, sejukkan sebentar.








harga hanya RM330.00 termasuk postage untuk Semenanjung Malaysia..


No comments:

Post a Comment