Tuesday, 28 June 2011

CHEESE PINEAPPLE TARTS



Assalamualaikummmmmmmm..ptg ni mmg free cket x buat ape..so fikir punyer fikir buat la biskut nih..resepi amek kt buku terbitan SEASHORE COLLECTION..tp dlm resepi ni i ade tmbh2 cket bhn2 yg ade, bile dh rse biskut nih, ok laa mmg sedap..tp x la sedap giler..biase2 ajee..selera ikut msg2, x bole la i nk naik lif tekan sendiri yer x..biarla org tekankan hahhahaha..x baik tau hehhe..so jom la kite kaji selidik resepinya ya puan puan..

Bhn2..
110 gm butter
50 gm gula castor
2 kuning telur
1 sdk esen vanilla
1 sdk jus lemon
80 gm keju parmesan
Beberapa titik pewarna kuning
160 gm tepung gandum*
40 gm susu tepung*
40 gm tepung jagung* - *satukan n ayak
Inti nenas secukupnya
1 kuning telur
Keju parmesan secukupnya

Cara2nya..
1. Pukul butter n gula shingga gebu.
2. Masukkn kuning telur, esen vanilla, jus lemon, keju parmesan n pewarna kuning, pukul lg shingga sbati.
3. Masukkn campuran tepung, gaul shingga menjadi doh.
4. Ambil doh dlm 6 gm, leperkn kemudian isikn dgn inti nenas, bulat2kn mjadi sprt guli n susun ats loyang, buat shingga abis.
5. Sapukn kuning telur ke ats adunan n taburkn keju parmesan d atsnya.
6. Bakar dlm oven yg telah dpanaskn dgn suhu 180C selama 20 mnt ato shingga masak mgikut oven msg2.




2 comments:

  1. jue cayang dier kita mmg dah kiv rcp ni ce citer rasanya tu jue tambah apa?

    ReplyDelete
  2. chik mimi cyggkuu..rasenya ok laaa..tp xla sedap sgt, mgkn tekak ni dh x lalu nk mkn biskut2 kek2 ni kan..so xleh nk feling lebih2 hehehhe..selera msg2kn..

    ReplyDelete